Zemanova úderka Mynář-Kruliš tlačila na elitní policisty, aby otevřeli Kajínkův případ. Sháněli munici pro volební kampaň

Info.cz

ekb

Podle serveru iRozhlas.cz se hradní kancléř Vratislav Mynář a zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš před dvěma roky snažili, aby policie znovu otevřela případ odsouzeného vraha Jiřího Kajínka. Radiožurnálu to sdělily tři na sobě nezávislé policejní zdroje a zachytily to i policejní odposlechy. Hrad tak podle zdrojů chtěl rozvířit pochybnosti kolem případu, kterými by prezident Miloš Zeman mohl argumentovat, až dá Kajínkovi během předvolební prezidentské kampaně milost.

Podle požadavků Hradu měl kauzu otevřít tým Tempus, který má na starosti starší neobjasněné případy. „Přišli před dvěma lety a říkali, že pokud by Tempus, který má dobré jméno, ukázal na možné pochybnosti v případu Kajínek, vypadalo by to lépe, a pomohlo by to prezidentovi v předvolební kampani, až pustí před volbami Kajínka na svobodu,“ popsal Radiožurnálu zdroj. Policie představám Hradu nevyhověla a případ neotevřela, Miloš Zeman přesto Kajínkovi před časem milost skutečně dal.

Zeman o důchodcích lže a je nezodpovědný, čekáme na lepšího kandidáta, říká šéf odborů Středula

sinfin.digital