Půjde Žít Brno do voleb? Nevím, nejsem to teď schopen říct ani o sobě, říká Matěj Hollan

Toho času jeden z nejviditelnějších a v mnoha ohledech také mimořádně úspěšný aktivista, nyní ale již několik let komunální politik a náměstek primátora Matěj Hollan z Žít Brno bilancuje svou dosavadní politickou zkušenost a ohlíží se za tím, jak jej přerod z aktivisty na politika změnil. Zároveň přiznává, že dosud není rozhodnutý, zda se bude společně s Žít Brno znovu ucházet o hlasy voličů v komunálních volbách, které se uskuteční příští rok na podzim. „V tuto chvíli plány do budoucna nemáme. Budeme si teprve vyhodnocovat, co se nám podařilo a kde jsme naopak selhali, budeme se teprve bavit o tom, zda má smysl tímto způsobem pokračovat dál,“ říká v exkluzivním rozhovoru pro INFO.CZ. Přesvědčený je už nyní naopak o tom, že podobná síla, jako Žít Brno, je v komunální politice nutná a potřebná.

V čase, kdy jste byl ještě aktivista, byla veřejnost zvyklá na vaše vcelku ostrá prohlášení prakticky k jakémukoli tématu. Utahoval jste si ze všeho, co se vám nelíbilo, s čím jste nesouhlasil. Nešetřil jste nikoho. Letos ale nastal – zdá se mi – zlom. Někdy na podzim jste se – aspoň pokud jde o sociální sítě – stáhl do ústraní. Otázka tedy je, proč?

Je to prostý: nekonečné diskuse na Facebooku mne unavovaly, respektive mi braly čas na práci. Většinou tam člověk stejně nic nevykomunikuje, jde jen o názorové přestřelky. Pokud vůbec teda… Řekl jsem si proto, že se odsud na čas stáhnu. V poločase našeho volebního období jsem to prostě vyhodnotil tak, že potřebuji čas a energii na to, aby se některé věci skutečně dotáhly, potřebuji se věnovat dopravě, kultuře a sociálním věcem a pak je zas určitě začnu – i na sociálních sítích – obhajovat, propagovat a hájit.

EU nám diktuje islamizaci, donutí nás, v Brně už je skrytá mešita, burcuje senátor Veleba

sinfin.digital