Albert zvýší mzdy zaměstnancům. Tamní podmínky kritizovala i novinářka, která tam pracovala v utajení

Info.cz, abe

Zaměstnanci Alberta si polepší. Vedení se dohodlo se zástupci odborů, že od ledna navýší mzdy v průměru o 20 procent. Společnost, která byla nedávno kvůli reportáži Saši Uhlové o špatných pracovních podmínkách pod palbou kritiky a patří mezi nejhůře platící řetězce, letos zvedla prodavačům odměny už dvakrát.

K navýšení má dojít od ledna příštího roku. Přidáno dostanou pokladní, skladníci, řezníci, zelináři i pekaři. „K dohodě o navýšení mezd došlo po několika jednáních s vedením společnosti a zástupců odborových organizací. Garantováno je minimálně 7 % do základní mzdy provozních zaměstnanců“, potvrzuje předsedkyně Odborového svazu pracovníků obchodu Renáta Burianová.

Sedmiprocentní navýšení by mělo doprovázet ještě další přidávání, které bude v návaznosti na výsledek ročního zhodnocení. V průměru by se tak dle společnosti měly od ledna mzdy zvyšovat o 20 procent v průměru. Společnost chce své zaměstnance odměnit i na Vánoce.

3667331:article:true:true:true

Všichni provozní zaměstnanci dostanou mimořádnou odměnu ve formě jednorázové poukázky na nákup v hodnotě 1 200 korun. „Jedná se o poděkování všem kolegům za dobrou práci v předvánočních měsících, které jsou v obchodě mimořádně náročné. Tou hlavní zprávou je navýšení mezd od následujícího roku,“ říká personální ředitel společnosti Albert Ctirad Nedbálek.

sinfin.digital