Zpráva OLAF o Čapím hnízdě má zůstat tajná, doporučuje žalobce

ČTK, raz

Zpráva OLAF o Čapím hnízdu je zařazená do vyšetřovacího spisu, rozhodlo o tom státní zastupitelství. Zároveň je proti tomu, aby ministerstvo financí dokument zveřejnilo. Premiér Andrej Babiš dnes také potvrdil, že společnost Agrofert podala stížnost k evropskému ombudsmanovi a k Soudnímu dvoru EU kvůli vyšetřování poskytnutí evropské dotace pro farmu Čapí hnízdo, které vedl Evropský úřad pro boj proti podvodům (OLAF). 

„Zpráva nám dnes dorazila. Státní zástupce si ji prostuduje a bude zařazena do vyšetřovacího spisu. My ji zveřejňovat nebudeme, aby nebyl zmařen účel trestního řízení," řekla mluvčí Městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová serveru Aktuálně s tím, že v tomto duchu odpověděli i na dotaz ministryně financí Aleně Schillerové, jak naložit s možným zveřejněním zprávy.

„V tomto smyslu jsme zodpověděli dotaz ministerstva financí, že zpráva byla zařazena do vyšetřovacího spisu," řekla Zenklová a dodala „že jsou podle nás důvody, aby zpráva zveřejněna nebyla a my ji zveřejňovat, ani komentovat nebudeme."

Půjde Babiš do tepláků a dostane jeho vláda důvěru? Klíčové otázky roku 2018 pohledem Viliama Bucherta

sinfin.digital