Babiš s Faltýnkem mají na výboru vysvětlovat Čapí hnízdo v úterý ráno. Poslanci zasedání odložili

ČTK

lup

Mandátový a imunitní výbor sněmovny přerušil jednání o kauze Čapí hnízdo do příštího úterý, na kdy si pozval hlavní aktéry: premiéra Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka.  Policejní vyšetřovatel případu Pavel Nevtípil předtím strávil na slyšení výboru asi 1,5 hodiny. Po něm před poslance předstoupil státní zástupce Jaroslav Šaroch. Výbor poslancům doporučí, jak hlasovat o policejní žádostí o vydání obou politiků k trestnímu stíhání.

Nevtípil slyšení před novináři při odchodu ze schůze výboru nekomentoval. Příliš sdílný nebyl ani Šaroch, když na jednání výboru přicházel. Uvedl, že neví, na co se ho poslanci budou ptát.

Babiš s Faltýnkem požádali o odklad slyšení kvůli zprávě Evropského úřadu pro boj proti podvodům (OLAF). Dnes nedorazili a dostali možnost vyjádřit se ke kauze příští úterý ráno.

„Dnešní vystoupení ve mně nerozptýlilo podezření, že se jedná o politicky motivovanou kauzu,“ řekla po jednání místopředsedkyně výboru Taťána Malá (ANO), podle které se dnešní jednání neneslo v přátelské atmosféře. Uvedla, že ze strany vyšetřovatele zazněla lež.

Zeman je v kondici a může pokračovat, tvrdí experti z jeho konzilia. Toto řekli o rakovině

sinfin.digital