Babiš si brousí zuby na Davos. „Důležité je tam mluvit, ne tam jen být,“ říká ekonom Sedláček

Info.cz

bel

Premiér Andrej Babiš pojede na konci ledna na jednání světového ekonomického fóra ve švýcarském Davosu. Plánuje tam navazovat politické kontakty a také přesvědčovat, že povinné kvóty na přerozdělování uprchlíků, s nimiž přišel Brusel, nikam nevedou. Uvedl to dnes v pořadu televize Prima. Podle ekonoma Tomáše Sedláčka ale vyhráno není. Záležet bude na tom, zda premiér bude na prestižní akci oficiálně vystupovat jako řečník. „Do Davosu může jet kdokoliv, kdo na to má prostředky. Důležité je tam oficiálně vystupovat,“ řekl redakci INFO.CZ.

„V Davosu je největší koncentrace politiků. (Předseda Evropské komise Jean-Claude) Juncker tam pořádá oběd. To bude další příležitost navázat osobní kontakty a přesvědčovat, že cesta kvót je cesta pro Evropskou unii do pekel,“ řekl dnes v televizi Prima premiér Andrej Babiš.

Světové ekonomické fórum ve švýcarském Davosu je tradice, která každoročně na několik dnů sdružuje vrcholové politiky, šéfy nadnárodních koncernů a finanční skupin a také zástupce světových médií. Příležitosti hovořit s nimi chce využít i Babiš.

sinfin.digital