Policie má rozjet stíhání kvůli Babišovým slovům o žalobkyni Máchové a kmotrech. Mohlo jít o pomluvu

ČTK

lup

Státní zástupce vyhověl námitce státní zástupkyně Dagmar Máchové, která podala trestní oznámení na premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO) kvůli jeho výrokům o ní. Výroky mohly podle státního zástupce naplňovat skutkovou podstatu trestného činu pomluvy a policie má zahájit trestní řízení. Babiš Máchovou v České televizi obvinil ze spolupráce s kmotry v kauze Neograph. Máchová to označila za lež a stěžovala si na postup policisty, který případ odložil. Píše to server Česká justice.

Máchová, kterou ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) dočasně zprostil funkce kvůli jejímu trestnímu stíhání, si státním zástupcům stěžovala na postup policisty Marka Valenty, který věc odložil.

Máchová na Babiše podala trestní oznámení za jeho výrok v České televizi, že společně s vyšetřovatelem Pavlem Nevtípilem v minulosti spolupracovali s kmotry v kauze, při níž byl podnikatel Vladimír Sitta připraven o papírnu Neograph. Babiš také opakovaně prohlašuje, že jeho kauza Čapí hnízdo je objednávkou mafie. Kauzu Čapí hnízdo vyšetřuje Nevtípil.

Stát sponzoruje zvířata na Čapím hnízdě dotacemi pro malé firmy. Babišův koncern má ale miliardové tržby

sinfin.digital