Obrací ODS? Místopředsedkyně Udženija krotí spekulace o námluvách s Babišem

luš

adk

Místopředsedkyně občanských demokratů Alexandra Udženija v rozhovoru pro MF Dnes nevyloučila, že by ODS mohla s hnutím ANO zahájit jednání o koalici. Protože strana doposud odmítala jít do vlády s Andrejem Babišem, začalo se spekulovat, že ODS mění postoj. To však místopředsedkyně občanských demokratů v pozdějším vyjádření pro deník Blesk popřela. 

„V tuto chvíli si ten scénář dokážu představit těžko, ale neříkám, že je to absolutně, stoprocentně vyloučené,“ prohlásila Udženija na konto možného setrvání šéfa hnutí ANO ve vládě. Musel by však změnit svůj dosavadní přístup. Neměl by dál jednat s KSČM nebo SPD a naopak se bavit exkluzivně s ODS.

ODS podmiňuje případný vstup do vlády výraznými programovými ústupky ze strany ANO. Chce, aby se Babiš jasně přihlásil k ochotě sestavit vládu s pravicovým programem.

„Pro nás je nejdůležitější, aby se snížily daně, aby se přestali dusit malí a střední podnikatelé a živnostníci, aby bylo méně byrokracie a abychom přestali lidem určovat, jak budou žít svůj život,“ pravila Udženija.

sinfin.digital