Vedení nemocnic i ředitel Czechinvestu. Jak padaly vyhazovy z pera Babišových ministrů

ČTK

raz

Ministr vnitra v demisi Lubomír Metnar včera odvolala generálního ředitele České poěty Martina Elkána. Podle premiéra Andreje Babiše proto, že instituce byla v rozkladu, postupovala netransparentně a neměla žádnou strategii. Není to poprvé, kdy se ministr Babišovy vlády v demisi rozhodl k takto radikálnímu kroku v instituci, která pod jeho rezort spadá. Tady je přehled těch předchozích.

SÚKL 18. prosince 2017

Ministerstvo zdravotnictví informovalo, že rezignoval ředitel Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) Zdeněk Blahuta. O odvolání požádal z osobních důvodů. SÚKL zodpovídá za kritizovaný systém elektronických receptů e-recept, Vojtěch se dříve vyjádřil, že systém je nepřipravený a nebude proto lékaře za jeho nevyužívání pokutovat. Blahuta naopak tvrdil, že systém připraven je.

CzechInvest 9. ledna 2018

Ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner odvolal z funkce generálního ředitele agentury CzechInvest Karla Kučeru. Vedením agentury pověřil ředitele Divize vnitřních služeb CzechInvestu Jana Urbana. Svými rozhodnutími v posledních dnech, o kterých jsem navíc nebyl vůbec informován, destabilizoval chod agentury," uvedl Hüner. Podle informací serveru iDnes.cz nebyl Hüner spokojen s tím, že Kučera odvolal ředitele jedné divize, který v agentuře pracoval 12 let a za kterého se následně postavili zaměstnanci agentury.

Pošta je v rozkladu, není transparentní a nemá strategii, vysvětluje Babiš odvolání ředitele

sinfin.digital