ČSSD čelí exekuci. Nesmí nakládat s paláci v centru Prahy

Daniel Novák

Sociální demokraté nesmí nakládat s Lidovým domem a Lannovým palácem v centru Prahy. Exekutor zahájil exekuci na majetek strany kvůli dluhu s kořeny v éře Miloše Zemana.

U lukrativních nemovitostí vlastněných v centru Prahy sociální demokracii se v katastru objevila poznámka o zahájení exekuce. Přerovský exekutor Lukáš Jícha začal z vládní strany dolovat dluh 337 milionů korun vůči loni zemřelému právníkovi Zdeňku Altnerovi. Exekuce se týká historického sídla ČSSD Lidového domu i sousedního Lannova paláce.

„Záznam o exekuci vyznačený v katastru nemovitostí je pouze technickou poznámkou, která reflektuje skutečnost, že Obvodní soud pro Prahu 1 již před několika měsíci vydal formální pověření exekutorovi Jíchovi k vedení exekuce na základě rozsudku Městského soudu v Praze z března loňského roku,“ uvedl Jiří Chvojka, mediální zástupce právní kanceláře Bělina & Partners, která pro sociální demokraty pracuje. Nic to podle něj nemění na odkladu vykonatelnosti rozsudku, který v červnu nařídil Nejvyšší soud.

sinfin.digital