Neohlížejme se na Zemana, postavme vlastního kandidáta. Stropnický vyslal ANO jasný vzkaz

Info.cz

Hnutí ANO by mělo v prezidentských volbách, které Česko čekají za rok v březnu, postavit vlastního kandidáta a neohlížet se na rozhodnutí Miloše Zemana, uvedl ministr obrany Martin Stropnický. Právě o něm se mluví jako o možném adeptovi hnutí na Hrad. Stropnický ale s rozhodnutím o kandidatuře vyčkává, bez dostatečné podpory uvnitř ANO prý do souboje o prezidentský post nepůjde.

O tom, zda hnutí ANO postaví svého kandidáta, nebo podpoří případnou druhou kandidaturu Miloše Zemana, chce mít jeho šéf Andrej Babiš dle svých dřívějších vyjádření jasno do podzimních parlamentních voleb. Jako možné adepty na Hrad z řad hnutí ANO jmenoval v minulosti ministra obrany Martina Stropnického či eurokomisařku Věru Jourovou.

Podle Stropnického by se ale hnutí ANO nemělo ohlížet na rozhodnutí prezidenta Miloše Zemana a mělo by rovnou postavit svého kandidáta. V případě uskupení, jehož podpora se pohybuje mezi 25 a 30 procenty, není dost dobře možné, aby svého kandidáta nemělo, uvedl ministr obrany v pořadu Týden v politice, který včera odvysílala Česká televize.

sinfin.digital