Ministryně Šlechtová si říká o funkci. Babiš dělá mrtvého brouka

Vendula Stadlerová

Hnutí ANO stále v průzkumech neztratilo favorizovanou pozici do podzimních sněmovních voleb. O tom, kdo za něj bude kandidovat a případně na jaké pozici, se zatím uvnitř hnutí oficiálně nerozhodovalo. Jisté je, že přední místa na kandidátních listinách jsou takřka jistou vstupenkou do poslanecké lavice. Na jedné z nich by se viděla i ministryně za hnutí Karla Šlechtová, která se netají tím, že by i v příštím volebním období chtěla znovu do čela ministerstva. Andrej Babiš ale nereaguje.

„Ptala jsem se pana ministra financí Andreje Babiše, jestli by uvažoval o nějaké budoucí spolupráci, protože jsem nominantem hnutí ANO. Zatím jsme se nedostali dál než k mé otázce,“ řekla Šlechtová minulý týden Lidovým novinám. „Já jsem postavila na nohy ministerstvo pro místní rozvoj. Já bych samozřejmě ráda usilovala o další ministerskou pozici. Já se na to pana Babiše ptala, nabídla jsem mu svou spolupráci. Je to na něm,“ sdělila pak Právu.

Hnutí prý čeká, až bude po volebním sjezdu, kde si zvolí nové vedení, řekla pro INFO.CZ mluvčí hnutí Lucie Kubovičová. Až pak prý začne řešit, koho vyšle ve svých barvách do voleb. Pokud Šlechtové kandidaturu hnutí nenabídne, její vyhlídky na pokračování ve vedení rezortu se značně tenčí.

Zeman bude znovu kandidovat, oznámil svému okolí

sinfin.digital