Povýšení kvůli televizi. Jmenoval Mládek nového náměstka jen kvůli tomu, aby mohl do pořadu Václava Moravce?

Info.cz

Ministerstvo průmyslu a obchodu dnes překvapivě jmenovalo nového politického náměstka. Povýšení bývalého poradce pro elektronickou komunikaci Lubomíra Bokštefla je ovšem opředeno podivnými okolnostmi. Podle informací INFO.CZ jeho jmenování údajně souvisí s pořadem Otázky Václava Moravce, který se bude v neděli zabývat regulací telekomunikačních operátorů. 

Produkce pořadu původně pozvala Mládka, ten to ovšem odmítl a nabídl svého poradce Bokštefla. Moravec to ovšem odmítl s tím, že musí přijít alespoň náměstek. A z Bokštefla se z ničeho nic náměstek stal. Telekomunikacemi se přitom až dosud zabýval další náměstek MPO – Karel Novotný.

 

„My jsme zavolali náměstka Novotného, který má na starosti sekci digitalizace a komunikace. Oni nám nabízeli poradce (Bokštefla). My jsme řekli, že poradce nemá dostatečné kompetence. Tato přetahovaná trvala přibližně týden. A dnes ráno nám přišla informace, že se z poradce stal náměstek a přišel i jmenovací dekret. Blahopřeji panu poradci, že se z něj stal náměstek,“ řekl INFO.CZ Václav Moravec. Sám prý doufá, že Bokštefl přebral všechny kompetence, protože proti němu bude v neděli stát šéf telekomunikačního úřadu Jaromír Novák a senátorka Alena Dernerová, která se telekomunikacemi rovněž zabývá.

Tahle země není pro vás, zpátky do letadla! Česká policie vyhání uprchlíky v ohrožení života, tvrdí právníci

sinfin.digital