„Měla jsem chuť uškrtit nějakou dívku,“ vysvětlovala u soudu žena, která později na Smíchově ubodala zákaznici

Info.cz

Michelle Sudků, která loni v létě ubodala zákaznici v nákupním centru na pražském Smíchově, tvrdí, že byla v době činu nepříčetná. Řekla to u pražského městského soudu, který se případem začal zabývat. Podle znaleckých posudků sice trpí útočným a nekrofilním sadismem, její ovládací a rozpoznávací schopnosti ale porucha v době činu neovlivnila.

Sudků podle obžaloby chtěla zabíjet už dva týdny před událostí v obchodním centru. Loni 5. července se pokusila uškrtit dívku v kavárně na Újezdě. „Měla jsem chuť uškrtit nějakou dívku a pomilovat se s ní,“ řekla soudu.

Po tomto incidentu ji policisté nechali převézt do Psychiatrické nemocnice v Bohnicích, údajně však lékařům informace o útoku nepředali. „Nedovezli mě ani na stanici. To není normální, vždyť já jsem sexuální deviant,“ podivila se Sudků. Zdravotníci ženu po dvou týdnech propustili, ve stejný den zabíjela.

Svou oběť si Sudků prý vybrala proto, že jí připomněla adoptivní matku. Soudu dnes řekla, že poté, co byla z léčebny propuštěna, se jí zatmělo v hlavě. Nůž, kterým čtyřiapadesátiletou ženu ubodala, si Sudků opatřila přímo v prodejně. Ženu bodla dvakrát, napadená zraněním podlehla na místě. „Byla jsem nepříčetná,“ řekla obžalovaná. Dodala, že činu lituje a omluvila se rodině zabité ženy. „Omlouvám se, že jsem jim vzala manželku a maminku, že s nimi nebyla na Vánoce doma,“ řekla.

sinfin.digital