Cestování za pakatel? Máme 5 tipů, jak srazit cenu letenek na minimum

IvM

Luxusní cestu kolem světa si málokdo může dovolit. Když ale věnujete trochu času správnému výběru letenek u nízkonákladových společností, můžete cestovat o poznání levněji, než se na první pohled zdá. Jak na to? Připravili jsme pro vás pět tipů, jak srazit výdaje na minimum.  

Nákup si dobře načasujte
Pokud si myslíte, že čím dřív letenku koupíte, tím bude levnější, mýlíte se. Pokud chcete opravdu ušetřit, musíte pečlivě prostudovat trh. Obecně ale platí, že pokud chcete cestovat po Evropě, vyplatí se vám nákup letenky jeden až dva měsíce před odletem. Pokud se chystáte do exotičtějších destinací, nakupujte minimálně s tříměsíčním předstihem.

Promyslete si termín cesty
Chystáte například jen třídenní výlet? Tak dobře zvažte, jestli opravdu musíte letět o víkendu. Právě tyto letenky totiž bývají nejdražší, jestli vám nevadí prohlédnout si destinaci v týdnu, určitě ušetříte.

Cestujte nalehko
Pokud za hranice vyrážíte jen na pár dní a nepotřebujete s sebou polovinu garderoby, nechte kufr doma. Zabalte si jen ty nejnutnější věci do příručního zavazadla. Tím se vyhnete placení poměrně velké částky jen za odbavení zavazadla.

Buďte připravení rychle reagovat
Jestliže se rozhodnete cestovat sám, rozhodně se vám vyplatí sledovat specializované weby nebo dokonce i stránky jednotlivých leteckých společností. Na nich se dokonce můžete zaregistrovat a pak vám, podle vašich kritérii, přistanou ty nejlepší nabídky rovnou v e-mailové schránce. Počítejte ale s tím, že se budete muset rozhodnout velice rychle.

sinfin.digital