Hledá se Čuba. Jak někdo v Senátu rok chybí, už si toho všimnou. Komentář P. Kolmana

Petr Kolman

Mnoho lidí se mylně domnívá, že Senát je trafika, kde si odpočinete a dobře se finančně zaopatříte. Omyl, sotva tam byť jediný rok nepřijdete, už si toho všimnou a je z toho ihned mrzení! A dokonce vás popotahují i média.

Nicméně již vážněji, legendární zlínský senátor za „zemanovce“, nyní Stranu práv občanů docent František Čuba nebyl, dle ověřených údajů, v naší horní parlamentní komoře rok a půl. To už je moc i na zdejší, poklidné poměry.

Jmenovaný senátor se naposled ukázal ve své „zákonodárné práci“ v srpnu roku 2016. Po tom, co dvaaosmdesátiletý František Čuba podstoupil operaci, se v senátních lavicích již neobjevil. Nadále však pobíral a pobírá plný senátorský plat, za což si vysloužil legitimní kritiku z řad novinářů, politiků i občanů.

Pro informační komplexnost dodejme, že předseda horní komory, sociální demokrat Milan Štěch, docenta Čubu několikrát kvůli dlouhodobé absenci bezúspěšně vyzval k rezignaci.

Dodejme, že senátor se ze zákona nemůže vzdát svého platu, může jej akorát, pokud tak sám uzná za vhodné, věnovat na charitu. Což údajně senátor Fr. Čuba i koná. Stranou nyní ponechme, že „dobročinnost“ činí údajně prostřednictvím nadace podnikatele v hazardu a kolegy senátora Iva Valenty.

Cibulka byl nejstatečnější disident, vzpomíná obhájce Jiří Machourek, právník roku 2017

sinfin.digital