Demokracie v Česku páchá harakiri. Komentář Karla Steigerwalda

Karel Steigerwald

První se nabídli nezávislí starostové. Obětují se, podpoří vládu ANO, aby Babiš nemusel vládnout s komunisty a Okamuristy. V neděli se s podporou přihlásila jako druhá ČSSD. Další demokratické strany budou následovat. Všechny budou ze státnických důvodů zachraňovat Babiše, aby nemusel vládnout s extrémisty.

Přesněji nechtějí ho zachránit, chtějí ho podpořit, ačkoliv jeho hnutí je mnohem záludnější extrémismus než ten slabomyslný revoluční Okamurův či vypelichaný komunistů, před kterými chtějí Babiše chránit. Babiš je oba inteligencí a vůlí převyšuje. Je mistrovským demagogem. Má nejhorší možný politický cíl: nahradit zastupitelskou demokracii jakousi továrenskou jednokoaliční samovládou. A umí ten cíl masám skvěle prodávat.

4011784:article:true:true:true

Vláda lidu, ne prohnilého parlamentu, to je historicky osvědčená finta, na kterou lidi vždy naletěli a která vždy vedla k tragickým koncům. Není ideolog, je praktik moci a ví, že jeho miliardové letadlo složené z dotací, temných obchodů a politické moci se nesmí zastavit. Spadlo by a zevrubné prošetřování všeho Babišova podnikání by mu přineslo katastrofu.

sinfin.digital