Dostal jsem dvě rány paralyzérem, vypnul jsem. Pak nutili lhát svědky, tvrdí Mrázkův bodyguard

Jan Hrbáček

Svědky nutili lhát, nabízeli jim cokoli, jen aby mě dostali za vraždu. Pavel Šrytr, bývalý policista a bodyguard kmotrů českého podsvětí, se nechce smířit s tím, že strávil skoro rok a půl ve vazbě na základě vynucených svědectví. Nyní po dlouhé době promluvil v exkluzivním rozhovoru pro INFO.CZ.

Čím si vysvětlujete urputnost policie dostat vás před soud za vraždu mafiánského bosse Antonína Běly i za cenu porušení zákona, jak zkonstatoval soud?

Po odchodu ze služeb státu jsem pracoval tam, kde jsem pracoval. Když se pohybujete v takovémto prostředí, tak se nevyhnete určitým skutečnostem, které se v něm dějí. Otázkou je, jestli o těch skutečnostech člověk rozhoduje, dopouští se jich, nebo k nim, v uvozovkách, přihlíží. Nemusí to tak být, ale mám za to, že v tom hraje roli osobní animozita. Když mě zatkli, tak mi jeden z detektivů radostně oznámil: „Já jsem to začal a tým Tempus to dokončil.“ Ten detektiv dnes pracuje na Generální inspekci bezpečnostních sborů.

Skutečně?

Ano. Samozřejmě, že jsem o celé věci přemýšlel. Je to detektiv, který kdysi skládal přísahu Sboru národní bezpečnosti, pak pracoval v týmu Pokr, který vyšetřoval mimo jiné vraždu Františka Mrázka. Můj osobní dojem je, že je ten člověk frustrovaný. Za socialismu se pokoušel dostat do Útvaru rychlého nasazení, kde jsem působil, ale nepovedlo se mu to. Já přeci nemůžu za to, že ten člověk neudělal před třiceti lety kotrmelec. Nevím, jestli dopředu, ale dozadu určitě ne, nebo neprošel psychotesty.

Mrázkův bodyguard se snaží dostat před soud detektivy, kteří jej poslali do vazby

sinfin.digital