Debata europoslanců ke svobodě médií v Česku skončila fiaskem, téměř nikdo nepřišel

urm

Debata europoslanců ke svobodě médií v Česku se uskutečnila před téměř prázdným sálem Evropského parlamentu. Z téměř 800 europoslanců se jí zúčastnila zhruba dvacítka unijních zákonodárců, z nichž navíc drtivá většina byli Češi. Na začátku promluvila eurokomisařka pro obchod Cecilia Malmströmová, podle níž může EU zasáhnout jen v případě, že by došlo k porušení unijní legislativy, což se nestalo.

Eurokomisařka pro obchod Cecilia Malmströmová v úvodu diskuse připomněla omezené pravomoci Evropské komise v otázce svobody a plurality médií. Upozornila, že komise se může do věci vložit jen když je ohrožena unijní legislativa. To se v nynějším případě podle švédské komisařky neděje. Jménem parlamentních frakcí následně vystoupili čeští europoslanci, kteří většinově zdůrazňovali, že Česko nemá v otázce médií systémovou potíž, ale selhal jeden konkrétní politik a podnikatel.

Během zhruba hodinové diskuse byl jednací sál z velké části prázdný a debatu sledovalo jen několik desítek z více než 750 europoslanců.

Migranti v Německu vraždí a média o tom lžou, je to horší než za komunismu, říká Bystroň z AfD

sinfin.digital