Svědectví z hlásné trouby ruské propagandy. „Je to tam jako v papiňáku,“ říkají zaměstanci RT

Info.cz

„Russia Today se nechová jako standardní mediální organizace. Je to pouhá propaganda – nic víc, nic míň,“ osočil nedávno nově zvolený francouzský prezident Emmanuel Macron síť televizních stanic RT, dříve známou jako Russia Today. Jeho názor není ojedinělý, i mnozí další politici a komentátoři vnímají silný prokremelský tón státem podporovaného média. Server Moscow Times pomocí rozhovorů se současnými i bývalými zaměstnanci RT zjistit, jak organizace zevnitř funguje. 

Pro práci v televizním týmu RT jsou údajně zásadní dvě klíčové vlastnosti, tamní HR oddělení dává přednost mladým a nezkušeným novinářům. Ti jednak lépe snesou tlak, ale jsou i mnohem lépe ovladatelní, než jejich vyzrálejší kolegové. V jejich budoucí kariéře v RT se budou muset vyrovnat s obojím. 

Pracovní prostředí v RT totiž podle dostupných svědectví ze všeho nejvíce připomíná pořádně natlakovaný papiňák. „Je to tam neustále plné stresu a křiku,“ popisoval situaci jeden ze zdrojů, který nechtěl být jmenován. Míra vyčerpání redaktorů i televizních moderátorů je prý extrémní.

Bilderberg se opět schází. Tajný klub mocných bude řešit Rusko a informační válku

sinfin.digital