Rádio ZET nejspíš končí. Jen přecházíme do úsporného režimu, oponují majitelé

urm

ekb

vkr

Zpravodajsko-publicistická stanice Rádio Zet je na okraji propasti. Nedaří se jí v konkurenčním prostředí a nedokáže se vyrovnat zejména Českému rozhlasu Plus, řekl redakci INFO.CZ zdroj obeznámený se situací. Nad prodělečnou stanicí, která se dlouhodobě nedokáže přehoupnout přes poslechovost 20 tisíc posluchačů denně, visí delší dobu hrozba zrušení. 

„Rádiu Zet se nedařilo plnit cíle, proto brzy skončí. Zatímco ČRo Plus posluchače získával, tak Zetku poslechovost přinejlepším stagnuje a majitelům již zkrátka došla trpělivost,“ uvedl zdroj redakce INFO.CZ.Zatímco podle květnové zprávy ČRo Plus nabral nové posluchače na úroveň 73 tisíc posluchačů denně, Rádio Zet se musí spokojit se 14 tisíci posluchači. 

Nepříznivá zpráva přichází jen pár měsíců poté, co se ředitelkou stanice stala Vladimíra Nejedlá, nad kterou byl ovšem od začátku pověstný Damoklův meč. Michal Fleischmann – šéf skupiny Lagardére Active, která Rádio Zet vlastní, totiž dříve uvedl, že pokud se nové šéfce nepovede zvýšit poslechovost, stanici uzavře. A právě k tomu se schyluje.

Rádio se snažilo konec oddálit změnou struktury vysílání, jenže to se mu nepodařilo. „Vlastníci rádia ZET podali žádost na změnu poměru mluveného slova a hudby na této stanici,“ řekla na dotaz serveru INFO.CZ tisková mluvčí skupiny Lagardére Zuzana Nevoralová. Požadavek společnosti neuspěl.

sinfin.digital