INFO.CZ vydává svůj první tištěný magazín, připraví vás na budoucnost

Na stáncích se v pondělí objeví vůbec první vydání nového tištěného magazínu Infolab, který vydává zpravodajský portál INFO.CZ. Na celkem 150 stranách se dozvíte, jakou změnu přináší do našich životů umělá inteligence. Objevuje se v oblastech, které váš život každý den ovlivňují, ale nejspíš o tom nemáte ani tušení. Jde o největší změnu od první průmyslové revoluce, která zcela obrátí jednotlivé národní státy a jejich ekonomiky. A to většinou k lepšímu.

V magazínu mimo jiné naleznete žebříček nejvlivnějších Čechů na poli umělé inteligence. Jejich jména jste dost možná nikdy neslyšeli, ale se všemi jsme mluvili a utvrdili se, že by tato „mladá krev“ měla do chodu České republiky určitě mluvit víc. Do chodu celého světa přitom většina z nich už mluví teď.

Vypravili jsme se taky do nizozemského Utrechtu, kde jsme zkoumali, jak funguje projekt takzvaného nepodmíněného příjmu. Jde o situaci, kdy stát vyplácí každému obyvateli určitou částku (v tomto případě 1000 eur měsíčně), aby se vyrovnal s následky robotizace průmyslu. Pro mnohé to zní jako fantasmagorická představa, ale vězte, že její naplnění je velmi blízko i v Česku.

Děti jako součást propagandy: Školáci slibují, že budou za Putina bojovat poslední bitvu

sinfin.digital