Zlobíš? Vezmeme ti peníze. YouTube začne přísněji trestat nevhodný obsah

Ondřej Fér

Loganu Paulovi jeho videa na YouTube vydělávala miliony dolarů. Pak ale zveřejnil záběry těla člověka, který si dobrovolně vzal život, a zlatý sen skončil. YouTube Paula poslal za trest do „demonetizačního boxu“. Prudká kritika Paulovy necitlivosti navíc YouTube přiměla k tomu, že proti nevhodnému obsahu bude tvrdě bojovat. Zvolí nejefektivnější známou cestu. Sebere provinilým youtuberům možnost vydělávat peníze.

Malér, který vyvolal populární youtuber Logan Paul svými záběry člověka, který spáchal sebevraždu, je u konce. Ariel Bardin, viceprezident YouTube pro správu produktů, na oficiálním blogu napsal, že YouTube přikročí k tvrdému postihu každého, kdo by chtěl jít v Paulových stopách. Podle nových pravidel YouTube bude každý, kdo bude sdílet nevhodné nebo násilné příspěvky, čelit trojici sankcí.

YouTube může odstranit kanál ze služby „Preferované“ a také ho pozastavit, zrušit nebo odstranit. To je krajní možnost. Daleko citelnější postih je ale odebrání možnosti kanálu zobrazovat reklamy, případně jeho odstranění ze systému partnerských programů. To v praxi znamená, že pokud tvůrce na svém obsahu vydělával, o peníze přijde. Bardin také uvedl, že YouTube může kontroverznímu kanálu odebrat doporučení na domovské stránce platformy, na kartě trendů nebo v kolonce „sledovat další“.

V bezpečí už není ani Youtube. Hackeři zneužili reklamy k těžbě kryptoměny

sinfin.digital