Obama a britská královna by mohli kvůli kauze odposlechů úspěšně žalovat Trumpa, tvrdí právník

Info.cz

abe

Barack Obama a britská královna Alžběta II. by mohli společně uspět se žalobou proti Donaldu Trumpovi. Taková je nepravděpodobná představa právníka bývalého prezidenta George Bushe. Nový americký prezident obvinil svého předchůdce, že jej nechal odposlouchávat. A pomoci mu v tom prý měla britská vládní špionážní organizace GCHQ. Důkazy, které by Trumpovo obvinění podpořily, zatím chybí. A podle právníka, který se specializuje na etiku, by Obama i britská královna mohli společně poměrně lehce uspět, pokud by se rozhodli Trumpa žalovat za nactiutrhání.

„Obama by teď mohl mít dobrého partnera v obžalobě proti Trumpovi. Jen kdyby to tak chtěli udělat,“ uvedl na svůj twitter Richard Painter, jeden z právníků, který stojí za kauzou, která upozorňuje na Trumpův střet zájmů v pozici prezidenta.

Painter, který dříve v oblasti etiky a práva radil prezidentu Georgi Bushovi, má na mysli spojenectví s britskou královnou Alžbětou. Donald Trump už totiž vidí nepřátele i za oceánem. Když obvinil bývalého prezidenta Obamu, že jej nechal odposlouchávat, zmínil se, že mu v tom údajně měla pomáhat britská státní zpravodajská organizace GCHQ.

Černý den pro Andreje Babiše. Podle politologů ho ale skandály mohou paradoxně i posílit

sinfin.digital