3 důležité věci, které se dějí ve světě právě teď

kris

Ve Velké Británii pokračuje vyšetřování teroristické útoku, veřejně známá je identita útočníka, jeho historie a podoba. Počet obětí stoupl na čtyři. Kandidátka na francouzskou prezidentku se setkala s Vladimirem Putinem a v Německu se začne od roku 2019 na dálnicích platit mýtné. Co důležitého se událo ve světě?

Pokračuje vyšetřování teroristického útoku v Londýně

Svět zná další podrobnosti o teroristovi, který vraždil ve středu v Londýně. Chalíd Masúd byl podle britské policie jediným útočníkem. Zabil celkem čtyři lidi, další dva ale zůstávají v nemocnici v kritickém stavu. Masúd se narodil v britském Kentu pod jménem Adrian Russell. Tvrdil o sobě, že je učitel angličtiny, pracovat tak měl například i v Saúdské Arábii, kam odjel v roce 2005. Podle sousedů měl tři, nebo čtyři děti. Měl bohatou kriminální minulost, úřady si o něm ale nemyslely, že by aktuálně představoval riziko.

Marine Le Penová se nečekaně setkala s Putinem

Lídryně pravicově populistické Národní Fronty a kandidátka na příští francouzskou prezidentku Marine Le Penová se v Moskvě sešla s Vladimirem Putinem. Schůzka nebyla dopředu avizována. Ruský prezident posléze zdůraznil, že se může scházet, s kým chce. Le Penová patří k favoritům letošních francouzských voleb, ačkoliv podle průzkumů nemá příliš šancí uspět ve druhém kole.

sinfin.digital