Další komplikace pro Le Penovou. Policie má důkazy, že podváděla

Info.cz

bel

Francouzská policie našla v sídle krajně pravicové Národní fronty, kterou vede kandidátka na budoucí prezidentku Marine Le Penová, důkazy o tom, že vedení strany v minulosti zneužilo evropské peníze. Vyplývá to z korespondence, kterou mezi sebou vedla Le Penová a pokladník strany Wallerand de Saint Just. Upozornil na to francouzský deník Le Monde.

Dopisy, které pokladník strany Wallerand de Saint Just adresoval šéfce partaje Marine Le Penové, obsahují podle policie důkazy o tom, že se Národní fronta dopustila podvodu. Evropský parlament totiž před dvěma lety přišel na to, že francouzská krajně pravicová strana platila z peněz určených na asistenty v instituci také lidi ve vlastních řadách. S prací v Bruselu nebo Štrasburku, kde Evropský parlament zasedá, ale neměli vůbec nic společného.

Francouzský deník Le Monde, který mohl do korespondence nahlédnout, uvedl, že Le Penová a de Saint Just si dopisovali v roce 2014 o účtech z předchozího roku. Pokladník strany měl šéfku partaje údajně upozornit na nesrovnalosti ve vyplácení lidí a také na to, že měsíční výdaje strany „raketově“ vylétly o sto tisíc eur.

sinfin.digital