Marion je žhavé želízko francouzských nacionalistů. Le Penová ale s účastí své neteře ve vládě nepočítá

Lucie Bednárová

Sedmadvacetiletá Marion Maréchal Le Penová patří k nejvýraznějším postavám francouzské Národní fronty, která platí za pravicovou a nacionalistickou stranu. Její teta a horká kandidátka na úřad příští francouzské prezidentky Marine Le Penová jí však ve své vládě nechce. Mladá politička se proto drží v pozadí a místo toho, aby se ukazovala v kampani své tety, soustředí se na parlamentní volby, které proběhnou jen několik týdnu po druhém kolem prezidentského klání. „V politice ale nezůstanu navěky,“ řekla Marion pro bruselský server Politico. 

„Probíhají tu neustálé útoky. Jste pořád v centru pozornosti. To je podstatou toho celého,“ uvedla mladá politička a neteř možné příští francouzské prezidentky Marion Maréchal Le Penová, když byla novináři dotázaná na její další působení v politice. „V politice nezůstanu celý svůj život. Je naprosto jisté, že v určitý moment ji opustím a budu dělat něco jiného,“ dodala během oběda v Paříži.

Taková chvíle ale ještě nenastala. Marion je považovaná za jednu z nejvýraznějších tváří francouzské extrémně pravicové strany Národní fronty, kterou vede její teta Marine, avšak zatím se nezdá, že by chtěla vyklízet pole.

Prezidentu Zemanovi bych dal i ledvinu, mezi ním a rodinou bych se musel rozhodovat, říká Jiří Ovčáček

sinfin.digital