Další útok na policisty v Paříži? Na nádraží k nim zamířil muž s nožem v ruce

ČTK

Na pařížském Severním nádraží byl zadržen podezřelý mladík s nožem v ruce. Když ho zadržela policie, někteří cestující krátce propadli panice. Muž přitom policii nekladl odpor. Podle železničních zřízenců muž nikoho nezranil. Ve francouzské metropoli aktuálně platí přísná bezpečnostní opatření v souvislosti s nedělními prezidentskými volbami a čtvrtečním útokem na policisty.

Poté, co člověk s nožem vstoupil na nádraží, byla na něj upozorněna hlídkující policie, která podezřelého okamžitě zadržela, uvedla agentura AFP s odvoláním na policejní zdroj. Z dosavadních informací není jasné, co muž s nožem zamýšlel.

Další policejní zdroj potvrdil, že 20letého Malijce, který dosud u policie nemá záznam, si nejdříve všimli cestující a že mladík na nádraží držel nůž v ruce. Zástupce francouzské policie agentuře AP řekl, že muž s nožem vešel na nádraží a zamířil k policistům. Ti jej ale okamžitě zadrželi.

Policie muži nařídila lehnout si na břicho, zatímco kolem v panice pobíhali cestující, popsali svědkové události. Podle agentury Reuters muž příkazů policie uposlechl. Několik vlaků bylo podle svědků zpožděno.

Obezřetnost je v Paříži na místě zvláště po čtvrtečním teroristickém útoku, kdy atentátník zaútočil na policisty na pařížském bulváru Champs-Élysées nedaleko Vítězného oblouku.

sinfin.digital