O 24 let starší femme fatale. Kdo je žena, bez které by Macron na prezidenta nikdy nekandidoval

MIA

Téměř pětadvacetiletý věkový rozdíl, který dělí momentálního favorita druhého kola francouzských prezidentských voleb Emmanuela Macrona a jeho starší manželku a bývalou učitelku Brigitte, stále nedává lidem spát. Potkali se, když Macronovi bylo teprve 15. Známí politika se shodují, že by se bez ní nikdy pro prezidentskou kandidaturu nerozhodl. Je mu totiž skutečnou životní družkou – v dobrém i ve zlém, oporou, která jej nenechá padnout.

Francie pamatuje různé ženy, které stály po boku lídrů, a jejich osudy jsou pestře různé. Marie Antoinetta svým provokativním rozmařilým životním stylem přispěla k propuknutí francouzské revoluce. Císařovna Josefína se v hloubi 19. století rozváděla, jelikož nedala Napoleonovi kýženého dědice. Henrietta, manželka premiéra Josepha Caillauxe, v roce 1914 zavraždila editora deníku Le Figaro, jelikož představoval pro jejího muže hrozbu.

Danielle Mitterandová si nelámala hlavu s dvojím životem svého nevěrného manžela Francoise a zařídila si milostný život po svém. Manželka Nicolase Sarkozyho Cecilia od hlavy státu pouze půl roku od manželova zvolení uprchla se svým milencem, rozruch následně vzbudil i jeho vztah s Carlou Bruniovou. A partnerka Francoise Hollanda novinářka Valerie Trierweilerová poté, co se provalila jeho nevěra s mladou herečkou, neváhala využít své stylistické dovednosti a do detailu svůj vztah s prezidentem popsala v knize.

Nikdo toho neudělal víc než já, tvrdí Trump, fakta ale mluví jinak. Rozpačitých prvních 100 dnů ve funkci

sinfin.digital