Trump bourá další tabu: Našel v sobě pochopení pro diktátory a tyrany, kteří mají na svědomí tisíce mrtvých

Info.cz

abe

Náklonnost Donalda Trumpa ke světovým diktátorům je čím dál víc zjevná. Svého času poutaly pozornost jeho vztahy s Vladimirem Putinem, kterému autoritativní rozhodnutí rozhodně nejsou cizí. Ve světle událostí poslední dní se ale tato linka zdá být nevinnou drobností. Začalo to přijetím egyptského prezidenta v Bílém domě, pokračovalo bizarní pochvalou Kim Čong-una, který tlačí svět k mimořádně závažnému konfliktu a o víkendu Donald Trump nasadil všemu korunu: do Washingtonu pozval prezidenta Filipín Duterteho – muže, který doma rozpoutal krvavou vlnu boje proti světu drog. Nedokáže Trump skrýt svou náklonnost k silným lídrům, nebo to vše dělá pro americké občany, jak tvrdí jeho mluvčí Sean Spicer?

Donald Trump se netají tím, že se chce maximálně odlišit od svého předchůdce Baracka Obamy. Nejen v názoru na imigrační politiku nebo zdravotní péči, ale také ve vztahu k některým kontroverzním světovým státníkům. Ti, kteří měli roky dveře do Bílého domu (a nejen tam) zavřené, se teď takřka střídají ve Washingtonu. A to mnohdy ještě dřív, než se k Trumpovi dostanou tradiční spojenci USA.

Trumpova administrativa z impulzivních prezidentových pozvánek zřejmě šílí, lidskoprávní aktivisté protestují a prezident sám tvrdí, že to vše dělá jen pro blaho amerického lidu.

Toxoplazmóza zvyšuje chuť na sex, třetině Čechů ale hrozí duševní nemoci i rakovina, říká biolog Flegr

sinfin.digital