Došlo i na Trumpova zetě. FBI zajímá, proč se scházel s Rusy

urm

O zetě a poradce amerického prezidenta Donalda Trumpa Jared Kushner se zajímá Federální úřad pro vyšetřování (FBI) v rámci vyšetřování údajného ruského ovlivňování amerických prezidentských voleb. Uvedla to americká média. Vyšetřovatelé FBI si myslí, že Kushner má důležité informace týkající se vyšetřování, uvedla televize NBC. Upřesnila, že to neznamená, že by manžel Ivanky Trumpové byl podezřelý ze spáchání nějakého deliktu či zločinu.

 

Vyšetřovatelé se zajímají o řadu schůzek, jichž se Kushner zúčastnil, jakož i o povahu jeho kontaktů s Ruskem, napsal list The Washington Post. Podle zdrojů obeznámených s vyšetřováním jde o schůzky s ruským velvyslancem Sergejem Kisljakem, jakož i s jedním ruským bankéřem. Kushnerova právníčka Jamie Gorelicková uvedla v prohlášení, že její klient je ochoten spolupracovat při vyšetřování.

 V médiích se již koncem března objevily zprávy, že výbor pro tajné služby amerického Senátu chce vyslechnout Kushnera ohledně dvou schůzek za účasti ruského velvyslance Kisljaka, které se měly uskutečnit loni v prosinci v Trumpově newyorském sídle. Kisljak zprostředkoval i Kushnerovo setkání se Sergejem Gorkovem, ředitelem ruské Banky pro rozvoj a vnější hospodářské vztahy (Vněšekonombank - VEB).

sinfin.digital