V Londýně najelo auto do lidí, několik jich je zraněných. Podle policie jde o nehodu

ČTK

luš

Nedaleko Přírodopisného muzea v Londýně najelo auto do chodců. Podle londýnské záchranné služby utrpělo zranění 11 lidí. Většinou jde o poranění nohou a hlavy. Devět lidí muselo být hospitalizováno. Policie řidiče zadrželi, incident vyšetřují jako dopravní nehodu.

Reportérka BBC Chloe Haywardová zrovna vycházela z muzea, když došlo k incidentu. „Viděla jsem auto úhlopříčně přes silnici. Vypadalo to, jako by narazilo do jednoho z kamenů vedle silnice. A viděla jsem dav lidí kolem; jeden nebo dva lidé leželi na chodníku,“ přiblížila reportérka situaci na místě.

Do oblasti se bezprostředně po incidentu začaly sjíždět záchranné složky a policisté. Nad oblastí létal vrtulník. „Někoho nakládali do sanitky, ale nevím, jak vážné je jeho zranění,“ uvedla reportérka BBC.

 „Čekali jsme zrovna na semaforech, když jsme uslyšeli střelbu a viděli auto, jak jede na chodník. Začali jsme utíkat. Můj přítel se vrhl na zem a poranil si ruce,“ řekla BBC jedna z očitých svědkyň.

Jiná svědkyně zase uvedla, že „viděla muže na zemi, kterého zadržela policie“.

V Británii platí druhý nejvyšší stupeň ohrožení. V Londýně došlo letos už k pěti útokům, z toho tři byly spáchány autem. 

sinfin.digital