Další trumf hackerů z KLDR. Podařilo se jim dostat k jihokorejské námořní technologii

vkr

Hackeři ze Severní Koreje slaví. Během loňského kybernetického útoku se totiž dostali k tajným dokumentům společnosti Daewoo Shipbuilding, která dodává i lodě a ponorky pro jihokorejskou vládu. Podle dnešního vydání jihokorejského deníku Dong-A Ilbo má nyní totalitní režim Kim Čong-una přístup k informacím o konstrukci, zbraňových systémech, vybavení, podrobném hodnocení či výkresech válečných lodí a ponorek, které Daewoo dodalo Jižní Koreji. 

Jihokorejský deník se odvolává na zprávu opozičního poslance Kyeong Dae-sooa, který uvádí, že hackeři KLDR se během loňského útoku dostali asi ke 40 tisícům dokumentům. Přibližně šedesátka z nich pak byly přísně tajné vojenské materiály obsahující podrobnosti ohledně výstavby a vybavení válečných lodí.

Z loděnic Daewoo pocházejí vojenské lodě a ponorky jihokorejského námořnictva, které jsou klíčové při případné obraně Jižní Koreji vůči hypotetickému útoku KLDR. Dokáží však rovněž odpalovat balistické střely, což by mohla Jižní Korea využít při případném útoku na strategické cíle v KLDR.

sinfin.digital