Pět přátel z Argentiny, Belgičan, zranění školáci. Oběti teroristy z Manhattanu jsou z různých koutů světa, Češi mezi nimi nejsou

ČTK

raz

Mezi oběťmi úterního newyorského útoku, při němž zahynulo osm lidí, je podle úřadů pět občanů Argentiny a Belgičan. Dvě děti ze školního autobusu, do něhož narazil útočník v pronajaté nákladní dodávce, jsou mezi lidmi zraněnými při krveprolití. Newyorský guvernér Andrew Cuomo oznámil, že stát v den halloweenských oslav posílil bezpečnostní opatření na rušných místech.

Útočník, kterým je podle policejních zdrojů amerických médií devětadvacetiletý Uzbek žijící v USA od roku 2010, najížděl do chodců a cyklistů na cyklostezce vedoucí podél rušné silnice West Side Highway na jižním Manhattanu. Podle argentinského ministerstva vnitra zemřelo pět lidí z města Rosario v centrální Argentině, kteří přijeli do New Yorku oslavit 30. výročí svého vysokoškolského absolutoria. O jedné mrtvé osobě pocházející z Belgie informoval belgický vicepremiér. Občané obou zemí jsou podle úřadů i mezi zraněnými. Policie zatím identitu ani národnost obětí nezveřejnila.

Terorista z Manhattanu po sobě nechal v dodávce vzkaz. Hlásí se v něm k Islámskému státu

sinfin.digital