Trumpovy námluvy u Putina: Omezení protiruských sankcí není na pořadu dne, říká expert

vkr

Místo neustálých naschválů konečně dialog a spolupráce? Navzdory širokým úsměvům, které Donald Trump s Vladimirem Putinem po vzájemném setkání ukazovali, je tento scénář nejspíš nereálný. A to i přesto, že si média interpretovala Trumpova slova po setkání s ruským protějškem jako naději, že by mohly být zrušeny sankce, které USA na Rusko v minulosti uvalily. „Interpretuji si tato slova jako nabídku ke spolupráci, Rusko však dalo najevo, že na sblížení a společný dialog zatím nechce přistoupit,“ komentuje pro INFO.CZ vývoj ve vztazích Ruska a Spojených států politický geograf Michael Romancov.

„Bylo by velmi přínosné mít Rusko jako přítele, a ne s ním pořád bojovat,“ povzdechnul si v neděli Trump. Existuje celá řada oblastí, ve kterých by právě spojenectví velmocí a nikoliv neustálé hašteření mohlo pomoci řešit závažné světové problémy.

Americký prezident chce podle agentury AP se svým ruským protějškem spolupracovat při řešení problémů v Sýrii, Severní Koreji či na Ukrajině. I proto nejspíš první muž USA nadhodil, že „na Rusko byly uvaleny velmi přísné sankce, avšak nyní je čas začít zacelovat rány světa, který je otřesený a zničený,“ což si mnozí komentátoři vyložili jako možnost brzkého odvolání tvrdých postihů.

Trumpa dopálilo, že ho Kim Čong-un označil za starého. Taky mu neříkám malý a tlustý, posteskl si

sinfin.digital