Dva měsíce od voleb. Co teď dělá Hillary Clintonová?

Lucie Štěchová

Ačkoliv jí průzkumy veřejného mínění předpovídaly vítězství, prohrála. A od té doby se na veřejnosti takřka neobjevuje. Co vlastně Hillary Clintonová dělá? A už je jasné, kam budou směřovat její další kariérní kroky? 

Během předvolební kampaně jí bylo všude plno, po volbách ale jako by se po ní slehla zem. Možná i proto se hitem na sociálních sítích stala fotografie, kterou si na svém profilu vystavila Margot Gersterová. Mladá americká matka je na ní zachycena s Hillary Clintonovou několik dní po volbách poblíž místa, kde poražená prezidentská kandidátka žije se svým mužem.

 

Pokud nepočítáme uznání porážky, promluvila Clintonová na veřejnosti až týden od prohraných prezidentských voleb. V projevu na charitativním večírku přiznala, že jí prohra zdrtila. „Chtěla jsem se schoulit do klubíčka, vzít si dobrou knížku a už nikdy nevyjít z domu,“ odhalila neúspěšná uchazečka o prezidentský post.

Projev Hillary Clintonové týden po volbách

K přesvědčení, že se na ní vypětí z předvolební kampaně a následné prohry opravdu podepsalo, vedla mnohé také skutečnost, že se Clintonová objevila na veřejné akci bez make-upu. Zdá se však, že takřka sedmdesátiletá politička si neláme hlavu s tím, že ji zachytí fotoaparáty nenalíčenou, protože bez make-upu vychází i nadále běžně z domu, o čemž svědčí fotografie na sociálních sítích, které jí zachycují třeba při nakupování v obchodě.

Momentky z běžného života byly v povolebním období takřka jediné zprávy o Hillary Clintonové. Vypadalo to, že Clintonová žádné další politické ambice nemá a bude se spíše věnovat péči o rodinu a charitě. Dva měsíce po volbách se však objevily spekulace o tom, že by mohla kandidovat na post starostky New Yorku.

Berlín prý před volbami poslal Clintonové peníze

sinfin.digital