Trumpova inaugurace jako horor. Sociální sítě se baví nad drtivou recenzí televizního kritika

ekb

Zatímco ve Washingtonu vrcholí přípravy na páteční inauguraci nového prezidenta Spojených států, ve Skotsku je Donald Trump a jeho páteční sláva k smíchu. Televizní kritik skotského listu The Sunday Herald Damien Love vykreslil v televizním programu plánovaný přenos ceremonie jako návrat amerického hororového fantasy seriálu Twilight Zone z roku 1959. Jeho počin uchvátil lidi v Británii i Spojených státech a z (ne)obyčejného televizního programu se okamžitě stal virál.

„Po dlouhé pauze se vrací Twilight Zone s jednou z nejambicióznějších, nejdražších a nejkontroverznějších inscenací v historii vysílání. Sci-fi spisovatelé se často zaměřují na alternativní historické příběhy – k nejčastějším patří, co kdyby nacisti vyhráli druhou světovou válku – ale tento projekt interaktivní virtuální reality, která bude během následujících čtyř let průběžně odhalována v televizi, v tisku i na twitteru, si klade za cíl vybudovat trvalou alternativní přítomnost,"píše skotský kritik Damien Herald ve své fiktivní recenzi.

„Příběh začíná v děsivé verzi roku 2017, kdy byla velká část amerických voličů nějakým způsobem ošálena, aby novým prezidentem zvolila Donalda Trumpa. Zní to jako přitažené za vlasy, a také to je přitažené za vlasy, ale čím déle to pokračuje, tím se to stává stále víc mrazivě věrohodným. Dnešní celovečerní otvírák se soustředí na křiklavou inauguraci prezidenta Trumpa, kterou doprovází záchvěvy protestů a zoufalství, zatímco experti vážně spekulují o tom, co nás čeká. Je to špatné dílo, které však poskytuje znepokojující pohled na hrůzy, na něž bychom mohli narazit, pokud nebudeme opatrní.“

Pochod proti Trumpovi. Demonstraci před inaugurací organizuje americká důchodkyně

sinfin.digital