Nová hrozba Evropské unie? USA v čele s Donaldem Trumpem

Info.cz

ekb

Omezení migrace z afrického na evropský kontinent je hlavním problémem, který evropští lídři řešili neformálního setkání na Maltě. Přestože se příchod statisíců lidí zdá jako největší hrozba, které Evropa v současnosti čelí, mnohem závažnější problém se rýsuje za Atlantickým oceánem. Nejednomu evropskému lídrovi přidělává vrásky na čele nový americký prezident Donald Trump. 

Mnozí se během americké prezidentské kampaně uklidňovali, že ostrá rétorika Donalda Trumpa během předvolební kampaně nebude po jeho případném zvolení tak horká. Tato představa se však začala po sérii kontroverzních výnosů z pera nového amerického prezidenta pomalu rozplývat a Evropa si začíná lámat hlavu, jak vůči Spojeným státům postupovat.

Trump se navíc po svém usednutí do křesla v Oválné pracovně pustil do celé řady světových státníků, ať už to byla kvůli migraci německá kancléřka Angela Merkelová nebo australský premiér Malcom Turnbull, kterému položil telefon už po 25 minutách, přestože měl původně trvat hodinu, a označil ho za nejhorší telefonický rozhovor, jaký ve funkci doposud zažil. Ostrou slovní přestřelku si vyměnil také s představiteli Íránu, Mexika nebo Číny.

Trumpovi říká „taťko", studenti kvůli němu zapalovali ohně. Kdo je vycházející hvězda krajní pravice Milo Yiannopoulos?

sinfin.digital