Obchod přestal prodávat módní kolekci Trumpovy dcery. Prezident spustil odvetu na všech frontách

Info.cz

lup

Značka Ivanka Trump Colection, která se zaměřuje na kolekci oblečení, šperků a módních doplňků, se podle obchodního řetězce Nordstrom neprodávala podle očekávání. Nešlo prý o politický krok. Prezident se do rozhodnutí soukromé společnosti přesto opřel na twitteru a Bílý dům z něj udělal i téma při tiskovém brífinku mluvčího Seana Spicera, kde se obyčejně mluví o daleko závažnějších věcech.

Nordstrom již dříve zdůvodnil rozhodnutí učiněné minulý týden faktem, že oděvy se značkou Trumpové se neprodávají tak, jak si obchod představoval. K podobným krokům prý sahá běžně i u jiných výrobců.

„Nordstrom se zachoval tak neférově k mé dceři Ivance. Je skvělá, vždycky na mě tlačí, abych dělal správné věci. Hrůza!“ vrátil úder Donald Trump.

Akcie firmy v reakci klesly téměř o procento. Těsně před koncem obchodování ale vzrostly o víc než čtyři procenta, čímž akcionářům zvětšily jmění o zhruba 300 milionů dolarů (asi 7,6 miliardy Kč).

Později se přidal mluvčí Bílého domu Sean spicer, který na oficiálním brífinku mluvil o tom, že se jedná o přímý útok na Trumpovu politiku a že prezident „má právo zastat se své rodiny“.

sinfin.digital