„Žádné sexuální obtěžování a poslouchat se musí i plavčice,“ hlásí uprchlíkům nové cedule v bazénech

ČTK

ekb

Ženy je nutné respektovat, ať už na sobě mají jakékoliv plavky. Před vstupem do bazénu je nutné se omýt mýdlem. Ostatní návštěvníky není možné potápět pod hladinu. Na takováto i další upozornění narazí návštěvníci veřejných bazénů v Berlíně. Základní pravidla chování v bazénu mají připomenout i běžencům z odlišných kultur, kteří do německé metropole v posledních dvou letech přišli.

„V souvislosti s tím, že zde máme hodně lidí, kteří zatím nemluví německy, kteří odněkud museli uprchnout, jsme vylepili plakáty, abychom obrazem i textem upozornili, jak se chovat v bazénu,“ řekl ČTK mluvčí provozovatele berlínských bazénů Matthias Oloew. „Nejsou to žádná nová pravidla, jsou prastará,“ podotýká k plakátům, které vše vysvětlují ve třech jazycích - německy, arabsky a somálsky.

Na jednom z celkem 11 obrázků s textem je k vidění například oblečení, ve kterém je možné do bazénu vstoupit. Fotka ukazuje muže a ženu v klasických plavkách a na druhé straně také nesprávně oblečeného mladíka ve sportovním tričku a kraťasech. Na dalším snímku je zachycena dívka, která z vody volá o pomoc. Pod fotografií je nápis: „Pro neplavce je voda nebezpečná.“

Denně až 10 útoků. Migranti se v Německu stali terčem násilí, ušetřeny nejsou ani děti

sinfin.digital