Obama mi "napíchl" kancelář, obvinil Trump exprezidenta z odposlechů před volbami

ČTK

Americký prezident Donald Trump dnes obvinil svého předchůdce v nejvyšším úřadu Baracka Obamu, že během loňské volební kampaně nařídil odposlechy v Trumpově kanceláři. Trump to napsal na svém twitterovém účtu, aniž uvedl, že má pro svá tvrzení důkazy. Obamův mluvčí Kevin Lewis ale obvinění odmítl. Bílý dům na dotaz agentury Reuters, zda by mohl upřesnit Trumpovo obvinění, okamžitě nereagoval.

„Hrozné! Právě jsem zjistil, že Obama odposlouchával mé telefony v Trump Tower krátce před (mým) vítězstvím,“ napsal dnes v jednom z tweetů americký prezident. V dalším tweetu napsal: „Vsadím se, že dobrý právník by měl skvělý případ z toho, že prezident Obama odposlouchával v říjnu mé telefony, krátce před volbami!“

„Základním pravidlem Obamovy vlády bylo, že žádný úředník Bílého domu nikdy nezasáhne do žádného nezávislého vyšetřování vedeného ministerstvem spravedlnosti,“ prohlásil Lewis. „Součástí této praxe bylo, že prezident Obama ani žádný úředník Bílého domu nikdy nenařídil dohled nad žádným občanem USA. Jakýkoliv náznak něčeho jiného je prostě nepravdivý,“ dodal.

Obama mi "napíchl" kancelář, obvinil Trump exprezidenta z odposlechů před volbami

sinfin.digital