Chytrý telefon má třikrát víc Čechů než před pěti lety

ČTK

ekb

Počet uživatelů chytrých mobilních telefonů se v České republice za pět let více než ztrojnásobil. Chytrý telefon od loňska používá 58 procent populace. O rok dříve to bylo 55 procent. Vyplývá to z průzkumu společnosti Google zveřejněného dnes na veletrhu Mobile World Congress (MWC). V rámci průzkumu v Česku a dalších 39 zemích provedl Google během pěti let 625.000 rozhovorů.

Pro většinu lidí v Česku představuje pravděpodobně největší změnu za posledních pět let jejich chytrý telefon. I když se smartphony rychle šíří všemi demografickými skupinami, chytrý telefon je stále největším partnerem zejména pro lidi mladší 25 let. Ti jej využívají pro vyhledávání informací (77 procent), čtyři z pěti pak k přístupu na sociální sítě a 68 procent sleduje alespoň jednou týdně videa.

Na internet se připojuje 81 procent Čechů, což je o dva procentní body více než před pěti lety, denně pak počítačovou síť využívá 65 procent lidí. Zhruba pětina Čechů se připojuje na internet častěji z chytrého telefonu než z počítače. Celosvětově to je třetina populace.

sinfin.digital