Facebook vám nachystal velkou změnu. Videa poběží rovnou se zvukem. Jaké jsou další novinky?

Info.cz

IvM

Z videí na Facebooku se stala velká věc a sama sociální síť se netají tím, že se pro ni jedná o velmi důležitou záležitost. Zatímco teď se videa spouštějí automaticky, ale s vypnutým zvukem, do budoucna byste si měli dát pozor, zda máte třeba v práci reproduktory vypnuté. Zvuk totiž nově bude zesílený.

Lidé si podle společnosti zvykli sledovat videa na svých chytrých telefonech a zároveň očekávají, že se jim dostane plnohodnotného zážitku, tedy i zvuku. Uživatelé, kteří si zvykli na to, že se jim zobrazovaná videa nerozezní, ale nemusí panikařit. Pokud bude telefon v tichém režimu, Facebook bude toto nastavení respektovat. Podle BBC bude také možné si zvuk vypnout i v základním nastavení aplikace.

Díky této inovaci se možná dočkáme zcela jiných videí, než na které jsme doposud zvyklí. V současnosti se na Facebooku objevují videa, která sází hlavně na vizuální stránku. Tvůrci rychle pochopili, že lidé zvuk nevnímají a mají ho vypnutý, a své výtvory začali standardně doplňovat titulky. Tento způsob je ale poměrně časové náročný a Facebook doufá, že tímto krokem ulehčí komunikaci hlavně mezi inzerenty a jejich potenciálními zákazníky.

sinfin.digital