iPhone má chyby, které vybíjí baterii. Zjistěte, jestli se týkají i vašeho mobilu

Tereza Čechová

Vybíjí se váš iPhone extrémně rychle? Vypíná se i v případě, že baterie ještě není zcela vybitá? Nutno říct, že nejste sami. Důvody, proč se toto může dít, jsou hned dva. Jde o chybu v některých bateriích předposledního modelu telefonu (iPhone 6s), rychlé vybíjení však způsobuje i nejnovější update v operačním systému, v pořadí již desátém iOS. 

Apple si je těchto nedostatků vědom, nabízí tudíž výměnu mobilní baterie zdarma – alespoň u uživatelů s iPhonem 6s zakoupeným v období od září do října 2015. Na internetu navíc nabízí návod, který pomůže určit, jestli je váš telefon touto chybou také postižený. Tvrdí, že množství uživatelů s tímto problémem je „extrémně malé“, i když internetové reakce naznačují pravý opak.

Objevují se ale náznaky, že podobný problém postihuje i starší verze mobilů, jmenovitě iPhone 6 – v menší i větší, takzvané „plus“ podobě.

Počet těch, kteří si na tento problém stěžují, aniž by vlastnili přímo iPhone 6s, po nejnovější aktualizaci iOS 10.1.1 v říjnu 2016 strmě roste. To, že je jejich problém způsobený chybou v softwaru a s nejnovějším updatem jistě zase zmizí, jejich frustraci nijak nesnižuje.

Někteří již byli donuceni pořídit si ke svému mobilu přenosnou dobíjecí stanici. Pokud se jejich mobil automaticky vypíná už při 30% baterie, nemají často jinou možnost.

sinfin.digital