„Uber by se měl místo porušování zákona snažit o jeho změnu,“ říká spoluvlastník Liftaga Ondřej Krátký

Eliška Kubátová

Společnost Liftago na českém trhu funguje tři roky a podobně jako její konkurent Uber umožňuje přepravu lidí prostřednictvím mobilní aplikace. Podle spoluvlastníka a ředitele růstu platformy Liftago Ondřeje Krátkého je však mezi nimi rozdíl v tom, že Uber nehraje podle pravidel. „Já nebudu dělat to, co dělá Uber, který nechá své řidiče ve smlouvě podepsat, že jsou taxikáři a pak všude tvrdí, že to je spolujízda. My naopak potřebujeme, aby ta spolujízda byla v budoucnu do zákona zahrnutá a my ji mohli dělat podle pravidel,“ řekl v rozhovoru pro INFO.CZ. Jak se Liftago od svého založení posunulo a proč přirovnává Uber ke klobásám ze supermarketu?

Liftago začalo fungovat v roce 2013. Jak jste se od té doby posunuli?

V roce 2013 jsme vydali úplně první verzi, která ale totálně selhala. Museli jsme jí předělat a novou jsme spustili na přelomu let 2013 a 2014. Zájem a spokojenost uživatelů sledujeme až od roku 2014. Předtím jsme se v tom docela plácali.

Od té doby se ale posouváme mílovými kroky. Na začátku 2014 jsme svezli 10 tisíc pasažérů měsíčně, ke konci roku 2015 40 tisíc a teď už je to asi přes 100 tisíc lidí. V současnosti nás hodně posouvá dál firemní klientela. U té jsme trochu zaspali a začali jsme ji dělat pozdě, ale dnes už nám zvyšuje množství zákazníků.

Hodnocení taxislužeb. Kdo vás sveze nejlevněji a nejrychleji?

sinfin.digital