10 nejhorších drog, které z vás vysají duši a zatancují si na vašem hrobě

Info.cz

Víme, jaké jsou ty úplně nejhorší drogy, se kterými se můžete na světě setkat. Pečlivě jsme zvážili kritéria jako je toxicita, síla závislosti nebo to, jak rychle z vás droga udělá lidskou trosku, a připravili jsme vám seznam látek, se kterými se rozhodně kamarádit nechcete.

10. Ketamin

Neboli uspávadlo koní. Ketamin je primárně anestetikum, které se nalezlo masivní uplatnění na bojištích vietnamské války. Ošetřovaní vojáci si nicméně po aplikaci „Vitamínu K“ nebo „K2“ brzy začali stěžovat na velmi živé halucinace, od poloviny 70. let se tak látka začíná užívat jako rekreační droga. Její uživatelé se kromě halucinací těší z depersonalizací či pocitů oddělení od vlastního těla. Časté užívání drogy ale k poruchám vědomí, neurózám a dalším mentálním poškozením.

9. Amfetamin

Jinak také speed. Droga, která uživatele nabíjí energií, dodává jim sebejistotu a pocit nepřemožitelnosti. Droga tak nalézá své odbytiště na diskotékách, kde její uživatelé oceňují euforii či ztrátu sociálních bariér, která je po aplikaci drogy zaplaví. Odvrácená strana však nastupuje brzy. Amfetamin svým uživatelům totiž často způsobuje psychózy, údajně až u pětiny všech uživatelů. Kromě drogově závislých paradoxně užívají amfetamin jako léčivo i děti s poruchou pozornosti (ADHD syndrom), látka se užívá i při léčbě narkolepsie a chronického únavového syndromu.

Blíží se senátní volby. Aktuální informace a zpravodajství naleznete zde>>>

Češi mohou do Evropského parlamentu volit, i když nebudou doma. V zahraničí to ale tentokrát nelze

sinfin.digital