10 nejkouzelnějších středověkých měst v Evropě: je mezi nimi i jedno české

Info.cz

IvM

Po celé Evropě můžete objevit spoustu malebných středověkých míst, která na vás zapůsobí svou bohatou historií, ale i nezapomenutelnou architekturou. Uznávaný server TripAdvisor zveřejnil seznam deseti takových nejkrásnějších míst, která stojí za návštěvu. Do výběru se dostal i Český Krumlov.

Český Krumlov

V evropském měřítku patří Českokrumlovský hradní komplex mezi ty menší, u nás ale co do velikosti drží druhé místo, hned za Pražským hradem. Středověké centrum města, které je od roku 1992 zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO, si můžete prohlédnout nejen na vlastních nohou. Pokud si v létě vypůjčíte loďku, nabídne se vám krásný pohled z meandru Vltavy.

Salamanca, Španělsko

V samotném srdci Španělska leží město s jednou z nejstarších univerzit v Evropě, jejíž historie sahá až do 11. století. Díky svým impozantním pískovcovým stavbám si vysloužilo i krásnou přezdívku – Zlaté město. Pokud sem zavítáte, nenechte se ohromit jen impozantní gotickou a barokní architekturou, dopřejte si klasickou pochoutku. Tou jsou bezpochyby sladké churros, podávané s hustou čokoládovou omáčkou.

Nejen Míša. Policie teď hledá více než 200 dětí. Ročně jsou jich tisíce

sinfin.digital