6 typů podnikání, u kterých nepotřebujete peníze do startu

Michaela Kratochvílová

Pracovat na tom, co vás baví, a ještě si tím solidně vydělávat na živobytí? To je sen drtivé většiny lidí. Řadu z nich ale od zahájení podnikání odradí výška nutné vstupní investice. Existují ale i takové projekty, do kterých není třeba vložit téměř nic.

1. Umělecké činnosti

Pokud máte umělecké nadání, tak máte z poloviny vyhráno. Ať už se budete věnovat malování obrazů nebo jinému uměleckému řemeslu, to hlavní je mít šikovné ruce. A ty si nekoupíte za žádné peníze. Jedinou nutnou vstupní investicí je materiál, se kterým budete pracovat, a váš čas. Na internetu pak existuje celá řada stránek, které sdružují tvůrce a pomáhají jim jejich díla prodat.

2. Servis vytíženým

V takovém případě zájemci o start vlastního podnikání stačí, aby se uměl dobře prodat. Lidí ve svém okolí, kteří mají problémy stihnout vše, co potřebují, určitě znáte spoustu. Ať už budete uklízet, venčit psa nebo hlídat děti, vaše vstupní investice je opět nulová. Stejně tak si naopak vy můžete doma, pokud k tomu máte dostatek místa, zřídit hotel pro domácí mazlíčky.

sinfin.digital