Allahu Akbar, zpívá se v kuvajtské reklamě se sebevražedným atentátníkem. Má napravit teroristy

Info.cz, abe

Bojujme proti násilí soucitem, hlásá nová reklama telekomunikační společnosti, ve které se objevuje terorista s bombou na těle společně s obětmi. Kontroverzní video kuvajtského operátora budí rozpaky. Podle kritiků zjednodušuje charakter sebevražedných atentátníků a pro účely reklamy zneužívá zobrazování zkrvavených obětí. Jiní naopak spot obdivují a hlásají, že podobných videí by bylo potřeba více.

Reklama měla premiéru před několika dny. V arabských zemích odstartoval Ramadán, což je dle listu The Guardian doba, kdy místní mnohem více sledují televizi a stanice často nasazují do vysílání i nové filmy a seriály. Podobně jako v Americe Super Bowl je Ramadán zřejmě také ideální dobou na to vysílat nové reklamy. S tou svojí přišel i kuvajtský operátor Zain. A ihned vyvolal diskusi o tom, nakolik může reklama nést hlubší poselství nebo případně profitovat z obětí atentátníků.

Tříminutová reklama začíná pohledem do doupěte teroristy, který sestavuje bombu. Tu si následně připevní na tělo a vyráží do akce. Cestou městem ale potkává oběti jiných teroristických útoků, které ho přemlouvají, aby se vzdal násilí.

Zeman je na tom hodně špatně, duševně slábne, možná nebude kandidovat, říká diplomat Kolář

sinfin.digital