Americký komik Louis C.K. se přiznal k sexuálnímu obtěžování žen, skandálu čelí i Steven Seagal

ČTK

luš

Americký komik Louis C.K. se dnes přiznal, že se v minulosti dopustil sexuálního obtěžování, ze kterého ho obvinilo několik žen. Podle listu The New York Times (NYT) jde o čtyři jeho kolegyně z branže a pátou neidentifikovanou ženu. Nové obvinění se vynořilo na akčního herce Stevena Seagala, jehož jméno se v souvislosti s aférou rozrůstající se americkým filmovým průmyslem objevilo již dříve.

Louis C.K. se podle obvinění ukájel přímo před některými ze svých kolegyň či tak činil prostřednictvím telefonu. S těmito jeho praktikami se setkaly komičky Dana Goodmanová, Abby Schachnerová, Julia Wolovová nebo Rebecca Corryová, uvedl NYT.

Louisův právník na žádost agentury AP o komentář ke slovům žen neodpověděl a uvedl, že se komik vyjádří sám. Louis C.K. pak dnes vydal prohlášení, ve kterém označil obvinění vznesená proti němu za pravdivá. V omluvě uvedl, že svůj vliv využil nezodpovědně a že ze svého chování má výčitky svědomí.

Společnost Netflix s komikem zrušila plány na natáčení zábavného pořadu a uvedla, že tak činí kvůli jeho neprofesionálnímu a nevhodnému chování.

sinfin.digital